A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szabó Timea: "Orbán Viktor életveszélyes politikát folytat"

Szerdán 13 órakor kezdte meg az Országgyűlés aktuális, három napos ülését.

A párbeszédes Szabó Tímea október 23-a kapcsán arról beszélt, szerinte Orbán Viktor érthető módon nem mert kiállni a magyar emberek, pusztán bértapsolók elé, és Novák Katalin inkább Ausztráliába „repülgetett”. Úgy fogalmazott, teljesen világos, hogy a fideszes vezetőknek nincsen érvényes véleményük a magyar függetlenségről is szuverenitásról.

A képvielő nehezményezte, hogy Orbán Viktor az izraeli konfliktusról szóló uniós csúcson nem is vett részt, maga helyett Ausztria kancellárját küldte maga helyett, helyette „Putyinnal parolázott” Pekingben. Nyugtalanítónak nevezte továbbá, hogy éppen az ’56-os forradalom és szabadságharc emléknapja előtt tette ezt.

Orbán Viktor Magyarország számára életveszélyes politikát folytat, kiszolgáltatja olyan keleti diktatúráknak hazánkat, akik cselédként kezelik azt. Más országokban hazaárulásnak hívják

- fogalmazott, ám itt elvette a házelnök Szabó Tímeától a szót.

A Fidesz részéről Menczer Tamás úgy reagált, a Telex-en megjelent közvéleménykutatás szerint ezer emberből egyetlen megkérdezett sem támogatta a Párbeszédet.

Úgy vélte, ez azt jelenti, hogy

egyetlen magyar, még baloldali szavazó sem támogatja a pártot, ezért honnan is tudhatnák, mi a magyar érdek.

Mint megjegyezte, az is lehet, hogy a Párbeszéd pontosan tudja, mi a magyar érdek, csak épp annak épp az ellenkezőjét képviseli, ez viszont felveti a kérdést, ki támogatja valójában a pártot. Kiemelte, miközben a Párbeszéd háborúpárti politikát képvisel, amiatt nem zavartatja magát, ha a német kancellár és francia elnök Putyinnak tárgyal, ez csak a magyar miniszterelnök számára bűn. Hangsúlyozta, a békéért a magyar Kormány mindig hajlandó tárgyalni, és ez csak az orosz elnökkel lehetséges, ezzel Szabó Timeának is meg kellene békülni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések