Vegán módra is készíthetsz házi majonézt: nézd meg, mit használhatsz hozzá tojás helyett!
A vegán majonéz ízre és állagra is nagyon hasonlít a házilag készített tojásos változathoz, de ennek az alapja a konzerv-csicseriborsó leve. Kevés hozzávalóból áll, és néhány perc alatt elkészül. A csicseriborsó más esetekben is tökéletesen helyettesíti a tojást: akár omletthez hasonló reggelit is összeállíthatsz belőle.
Hozzávalók 4 személyre
👉 2.5 dl semleges ízű olaj (repce vagy szőlőmag)
👉 1.25 dl konzerv-csicseriborsó leve
👉 1 teáskanál citromlé
👉 1 teáskanál fehérborecet
👉 1 teáskanál só
Elkészítés:
A hozzávalókat elkészítés előtt néhány órát tartsd a hűtőben.
A konzerv leszűrt levét öntsd egy tálba vagy magas falú edénybe. Add hozzá a citromlevet, a fehérborecetet és a sót, és gépi habverő segítségével kezdd el felverni. Egy-két perc múlva elkezd habos állagot felvenni, ekkor óvatosan, vékony sugárban öntsd hozzá az olajat. Vigyázz, ki ne csapódjon.
Az így kapott vegán majonéz egy-másfél hétig áll el a hűtőben.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések