A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Schmuck Bözsi aggódik: "Hamarosan újabb akkumulátorgyár-építéseket jelent be Orbán?"


Orbán Viktor kínai látogatása után újabb akkumulátorgyár-építések bejelentésétől tart az LMP.

Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke szerdai, online sajtótájékoztatóján arról beszélt: pártja az elmúlt időszakban többször felszólította Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert, hogy ne menjen Kínába, mert mindig "hoz magával egy akkumulátorgyárat".

A helyzet "fokozódott", most személyesen Orbán Viktor látogatott el Kínába, ahol megbeszélést folytatott többek között a kínai fejlesztési bankok vezetőivel, a kínai miniszterelnökkel és elnökkel -

mondta, megjegyezve, még arra is futotta az idejéből, hogy Vlagyimir Putyinnal tárgyaljon.

Az ellenzéki politikus Orbán Viktor kínai tárgyalásai után nem sok jót sejt, ugyanis szerinte a miniszterelnököt egy cél vezeti, hogy "minden jogszabályon és lakossági tiltakozáson keresztülgázolva" akkumulátor-gyarmatot csináljon Magyarországból.

Schmuck Erzsébet úgy értékelt: a miniszterelnök kínai látogatása "jó lakmuszpapír" arra, hogy a magyar kormány "fittyet hány" a környezet- és természetvédelmi szempontokra, sőt, előre megfontolt szándékkal "veri szét az egész rendszert"- írja az MTI.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések