A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ostrom alatt áll a libanoni amerikai nagykövetség (videó)


Mintegy 43 hektáron terül el, és több mint egymilliárd dollárból húzták fel


Több száz agresszív tüntető gyűlt össze a libanoni amerikai nagykövetség közelében, akik a gázai kórházat ért támadás miatt vonultak utcára – számolt be a világsajtó alapján a Magyar Nemzet. A helyzet odáig fajult, hogy a hatóságoknak könnygázzal és vízágyúkkal kellett oszlatniuk a feldühödött tömeget.

A libanoni Hezbollah Izraelt hibáztatja a gázai kórház elleni támadásért. Szerintük ez egy halálos merénylet volt, és a „példátlan harag napját” hirdették meg Izrael ellen szerdára.  Joe Biden amerikai elnök szerdai izraeli látogatása során utalást tett arra, hogy a támadás miatt nem Izrael, hanem a „másik fél” hibáztatható - emlékeztetett a portál.

A libanoni fővárosban, Bejrútban már tegnap este óta zajlanak az erőszakos tüntetések. A demonstrálók kövekkel és Molotov-koktélokkal dobálták az amerikai nagykövetséghez tartozó egyik őrtornyot, ami ki is gyulladt - írták.

A portál szerint a libanoni amerikai nagykövetség egyébként inkább hasonlít erődítményre, mintsem külképviseleti intézményre.  Mintegy 43 hektáron terül el, és több mint egymilliárd dollárból húzták fel.



Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések