A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Rutte elszabadult az EU-csúcs után: „Orbán szeret felfordulást és lázadást szítani”


A holland miniszterelnök szerint a migráció kérdése nem okoz akkora vitát Európában, mint azt a magyarok és a lengyelek állítják.

Az EU-vezetők granadai találkozójának pénteki napján Lengyelország és Magyarország határozottan szólalt fel a migránskvóta bevezetésével szemben. Orbán Viktor szerint a tervezettel egyes uniós vezetők arra akarnak kényszeríteni másokat, hogy írjanak alá egy új migrációs törvényt, amiről viszont nem voltak hajlandóak tárgyalni Granadában – írja a Politico.

Mark Rutte holland miniszterelnök reagált Magyarország és Lengyelország felháborodására.

Szerinte a migránskérdés nem okoz olyan nagy vitát, mint azt a két ország beállítja, és annak folyamatos felemlegetése leginkább magyar és lengyel belpolitikai kérdésekre vezethető vissza.

Nem mellékes, Rutte júliusban beadta lemondását, nem tudott megküzdeni a Hollandiát is sújtó migrációval. A következő választásokig átmeneti kormányfői pozíciót tölt be, korlátozottak a jogkörei.

Lengyelországban egy hét múlva választások lesznek, és Orbán Viktor szeret némi felfordulást és zűrzavart okozni” – mondta, hozzátéve, hogy a migrációs megállapodás az ő érdekük is, mivel „növeli a külső határok ellenőrzését”.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések