A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ukrán bejelentés: idővel minden hadkötelest kiküldenek a frontra


Ukrajnában minden hadkötelesnek fel kell készülnie arra, hogy kiküldik a frontra. Ezt a kijelentést Roman Isztomin, a Poltava megyei területi toborzási és szociális támogatási központ sajtószóvivője tette, írja a TASZSZ orosz állami hírügynökség nyomán az Index.


„Most már minden hadköteles embernek meg kell értenie, hogy nagy valószínűséggel fegyverrel a kézben kell megvédenie a hazáját” – idézi Isztomint a Sztrana című ukrán kiadvány.

Az általános mozgósítást már többször meghosszabbították Ukrajnában. Az ország hatóságai mindent megtesznek annak érdekében, hogy a katonaköteles korú férfiak ne kerüljék el a szolgálatot, megtiltják nekik a külföldi utazást, és már a nyílt utcán is behívókat osztogatnak a toborzással megbízott katonák.

Már olyan hírek is megjelentek, hogy az egészségügyi okokból szolgálatra alkalmatlan embereket is mozgósítják az ukránok, teszi hozzá az orosz hírügynökség.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések