Ebbe a ropogós, húsmentes fasírtba sütőben megsütött cékla és édesburgonya kerül.
Az őszi-téli időszak is rengeteg egészséges zöldséget kínál. Ez a csodás húsmentes fasírt céklával és édeskrumplival készül. Az elősütött, majd pépesített zöldségeket rizsliszt fogja össze, így a gluténmentes diétába is beilleszthető. A kis, élénk színű lepények már látványra is ínycsiklandóak.
Hozzávalók 4 személyre
👉 20 dkg cékla
👉 20 dkg édeskrumpli
👉 5 evőkanál rizsliszt
👉 2 tojás
👉 1 teáskanál fokhagymapor
👉 1 teáskanál őrölt kömény
👉 só
👉 bors
👉 olaj a sütéshez
Elkészítés:
A céklát és az édeskrumplit felszeletelve süsd meg a sütőben nagyjából fél óra alatt. Amikor már puhák, vedd ki, és turmixgépben pépesítsd őket. A zöldségpépet tedd egy tálba. Add hozzá a tojásokat, a fokhagymaport, a köményt. Sózd, borsozd, majd kanalanként adagolj hozzá annyi rizslisztet, hogy jól formázható masszát kapj. Formázz belőle lepényeket, és serpenyőben, kevés olajon süsd mindkét oldalukat pirosra.
Tálald finom majonézes salátával.
0 Megjegyzések