A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ropogós, húsmentes fasírt gluténmentesen: sokáig eltelít majd


Ebbe a ropogós, húsmentes fasírtba sütőben megsütött cékla és édesburgonya kerül.


Az őszi-téli időszak is rengeteg egészséges zöldséget kínál. Ez a csodás húsmentes fasírt céklával és édeskrumplival készül. Az elősütött, majd pépesített zöldségeket rizsliszt fogja össze, így a gluténmentes diétába is beilleszthető. A kis, élénk színű lepények már látványra is ínycsiklandóak.

Hozzávalók 4 személyre

👉 20 dkg cékla
👉 20 dkg édeskrumpli
👉 5 evőkanál rizsliszt
👉 2 tojás
👉 1 teáskanál fokhagymapor
👉 1 teáskanál őrölt kömény
👉 só
👉 bors
👉 olaj a sütéshez

Elkészítés:

A céklát és az édeskrumplit felszeletelve süsd meg a sütőben nagyjából fél óra alatt. Amikor már puhák, vedd ki, és turmixgépben pépesítsd őket. A zöldségpépet tedd egy tálba. Add hozzá a tojásokat, a fokhagymaport, a köményt. Sózd, borsozd, majd kanalanként adagolj hozzá annyi rizslisztet, hogy jól formázható masszát kapj. Formázz belőle lepényeket, és serpenyőben, kevés olajon süsd mindkét oldalukat pirosra.

Tálald finom majonézes salátával.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések