A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Rétvári Bence: Nem jött be a baloldal terve, a pedagógusok 99 százaléka elfogadta az új jogállást


Az államtitkár szerint az elmúlt hónapok sokszor erőszakos akciói mögött baloldali politikai aktivisták álltak és nem pedagógusok.

Rétvári Bencével készített terjedelmes interjút a Magyar Nemzet, amelyben az államtitkár elmondta, a pedagógus szakszervezetek és a „civilek” zavarkeltései ellenére a tanév rendben elindult. Rétvári szerint a pedagógusok 99 százaléka elfogadta az új jogállást, tehát elmaradt a felmondási hullám, amelyre a baloldal hónapok óta biztatta a tanárokat. 

Az előre beharangozott öt-tízezres számnak a töredéke se hagyta el a pályát, összesen 1205 pedagógus, nagyjából egy százalék nyilatkozott úgy, hogy nem lép át az új életpályatörvény hatálya alá” 

– fejtette ki Rétvári, aki szerint az új életpályatörvény sok területen hozza előnyösebb helyzetbe a tanárokat, hiszen rájuk lett szabva, az ő megbecsültségüket szolgálja. „Másrészt az új törvény teremti meg a béremelés alapjait. Ezenfelül csökken a tanárok óraszáma az eddigi 22-26 tanóráról fix heti 24 tanórára. Növekszik ugyanakkor a szabadnapok száma 46-ról 50-re” – hangoztatta az államtitkár.

„A baloldal felhasználja a pedagógusokat”

Rétvári meglátása szerint az elmúlt hónapok sokszor erőszakos akciói mögött baloldali politikai aktivisták álltak és nem pedagógusok. A pártok a pedagógusok ügyére akartak rátelepedni, a tanárokat és diákokat felhasználva akartak országos kormányellenes akciókat indítani.  

Az iskolának, az oktatásnak a gyerekekről kell szólnia és nem a politikáról!”

– fejtette ki Rétvári. A politikus azt is elmondta: a baloldal és a szakszervezetek részéről egyre radikálisabb és irreálisan túlzó számok jelentek meg arról, hogy mennyi pedagógus hiányzik az oktatásból. „Tavasszal 16 ezres tanárhiányról beszéltek, nyáron azt mondták, hogy hétezer, a nyár végén azt mondták, hogy húszezer, a tanév kezdetén azt mondták, hogy 34 ezer. Azaz összevissza dobálóznak számokkal, valaki mindig eggyel nagyobbat mondott be” – hangsúlyozta az államtitkár.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések