A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A bél segítői, a gyomorégés kezelői, a bélrendszer nyugtatói


Sokféle gyomor- és bélrendszeri panasz létezik. Jó, ha tudjuk, hogy egyes hasi és gyomorproblémáknál pontosan milyen gyógynövényekhez és kiegészítőkhöz nyúljunk, hiszen nem vehetünk be minden egyes alkalommal gyógyszert. 

Egyrészt a gyógyszereknek sok mellékhatásuk lehet, másrészt megnövelik a hozzászokás esélyét, ami azt eredményezi, hogy ezek a gyógyszerek nem fognak már hatni a korábbi dózisban. Mutatunk is néhány olyan gyógynövényt és egyéb kiegészítőt, amelyek nagyon jó, ha vannak otthon, hogy bármikor tudjunk ezekhez fordulni, amennyiben gyomor- vagy bélrendszeri problémákkal küzdünk.

A probiotikumok hasonlítanak a bélben lévő jó baktériumokra, amelyek segítik az emésztést. A probiotikumok bizonyos típusai enyhíthetik a hasmenést, a székrekedést és az irritábilisbél-szindróma tüneteit.

Az édesgyökér már régóta használatos az emésztési zavarok tüneteinek enyhítésére, például a gyomorégés és a savas reflux kezelésére.

Számos tanulmány igazolja, hogy a borsmentaolaj csökkentheti az IBS-szel együtt járó fájdalmat és puffadást.

A kamillát széles körben használják különféle betegségek kezelésére. Használhatjuk olyan emésztési problémákra, mint például az émelygés, de nagyon hatékonynak bizonyult álmatlanság és szorongás kezelésében is.

Az ázsiai orvoslás gyömbért használ a gyomorfájdalom természetes kezelése során. A gyömbért használhatjuk hányinger és hányás enyhítésére akár terhesség alatt is.

Az L-glutamin természetesen megtalálható a szervezetben. Támogatja a beleket és más szerveket. Az L-glutamin-kiegészítő segíthet enyhíteni a hasmenést, a fertőzéseket és a stresszt, illetve segíthet a tápanyagok jobb felszívódásában is. Mindenki hasznát veheti, akinél például a bélrendszerben a rossz bélbaktériumok vannak túlsúlyban.

Az útifűmaghéj magas rosttartalommal bír, emiatt képes a vizet felszívni a belekben, ez pedig nagy támaszt nyújt a székrekedés megelőzésében. A székrekedés kezeléséhez az is nagyon fontos, hogy mindig hidratáltak maradjunk, hogy elegendő folyadékot fogyasszunk. Ez segít elkerülni a kiszáradást és nagyon sokat enyhíthet a székrekedés tünetein is.

Az articsókalevél kivonata enyhítheti az emésztési zavarok kellemetlen tüneteit. Napi használat esetén csökkenti az émelygést, a hányást, a hasi fájdalmat és a fokozott bélgázképződést is. Segíthet az IBS kezelésében, a görcsök és hasi fájdalom enyhítésében.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések