A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Rendőrségi ügy lett Márki-Zay Péterék százmilliós bizniszéből


Már vizsgálja a rendőrség Márki-Zay Péterék visszaélésgyanús buszos projektjét – tudta meg a Magyar Nemzet. Sajtóinformációk szerint a hódmezővásárhelyi polgármester évekkel ezelőtt saját bizalmasának szervezte ki a helyi tömegközlekedést. Az éves szinten 100–150 milliós hasznot hozó, kétes üzlet miatt többen is a hatósághoz fordultak.

Hűtlen kezelés bűntette miatt – feljelentéskiegészítés keretében – vizsgálódik a Márki-Zay Péter vezette önkormányzat egyik zavaros ügylete miatt a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság – derült ki a Magyar Nemzet birtokába került hatósági dokumentumból.

Az ügy szálai egy 2020-as, visszaélésgyanús buszos projektig vezethetők vissza. Még abban az évben a város által kiírt pályázatra jelentkező VIP Travel Kft. pert indított, mivel szerintük jogsértés érte őket Márki-Zayék részéről azzal, hogy egy másik kft.-nek adták oda a munkát.

A visszaéléssel összefüggésben a közérdekű bejelentéseiről ismert Tényi István, illetve egy másik magánszemély néhány hete a nyomozó hatóságot is felkereste.

Tényi a feljelentésében arra mutatott rá, hogy a polgári perben azóta jogerős ítélet született, amelyben a Promenád.hu beszámolója szerint kimondták, hogy a személyszállítási szolgáltatásokról szóló magyarországi törvényt és a vonatkozó európai uniós rendeletet is több ponton megsértette a hódmezővásárhelyi önkormányzat, amikor pár éve a Jovány Busz Kft.-nek szervezte ki a helyi tömegközlekedést.

Márki-Zay ezzel a döntésével a saját kampányfuvarosának játszotta ki az egyébként éves szinten 100–150 milliós üzletet, a bíróság pedig azt is kimondta, hogy a polgármesternek nem volt jogalapja ahhoz, hogy ily módon rúgja fel a korábbi megállapodást – áll a feljelentésben.

Első körben a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság rendelt el az ügyben feljelentéskiegészítést, ami annyit jelent, hogy a rendőrségnek összesen harminc napja van arra, hogy elrendelje a nyomozást vagy elutasítsa a feljelentést. Mivel a főkapitány beosztásából eredendően munkakapcsolatban van a hódmezővásárhelyi polgármesterrel, ezért indítványozta a helyi rendőr-főkapitányság kizárását az eljárásból. Az ügy így került a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitánysághoz.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések