A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

"Vannak ott olyan emberek, akik már nem félnek semmitől" - Putyin ismét a közel-keleti konfliktusról beszélt


Arra kell törekednünk, hogy minimalizáljuk a polgári áldozatokat az izraeli-palesztin konfliktusban, hagyjuk, hogy a férfiak egymás között harcoljanak, a gyerekeket és a nőket békén hagyjuk – mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök az orosz energiahét plenáris ülésén.

„Bármilyen is legyen a keserűség mindkét oldalon, továbbra is arra kell törekednünk, hogy minimalizáljuk vagy nullára csökkentsük a veszteségeket a polgári lakosság, a nők, a gyermekek és az idősek körében”

Putyin hozzátette, hogy ha a férfiak úgy döntenek, hogy egymás között harcolnak, hadd harcoljanak.

„Hagyjátok békén a gyerekeket és a nőket”

– mondta Putyin, megjegyezve, hogy ez mindkét oldalra vonatkozik.

Vlagyimir Putyin orosz elnök azt mondta, nem érti, hogy az Egyesült Államok miért vonultat repülőgép-hordozó csoportokat a Földközi-tengerre, ez súlyosbítja a helyzetet

"Nem értem, hogy az Egyesült Államok miért húzza ki a repülőgép-hordozó csoportokat oda a Földközi-tengerre. Az egyik ott van, most jelentenek be, azt hiszem, egy másodikat. A lényeget nem igazán értem, hogy Libanont fogják bombázni, vagy mi lesz? Mit fognak tenni?

Vannak ott olyan emberek, akik már nem félnek semmitől"

- mondta Putyin az Orosz Energiahét fórumának plenáris ülésén.

Megjegyezte, hogy nem így kell megoldani a problémákat, hanem kompromisszumos megoldásokat kell keresni.

Senki sem szereti a Nyugat kollektív kiabálását és nyomását, mindenki egy igazságosabb világért küzd - mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök, kifejezve bizalmát, hogy Oroszország jó úton jár.

Hangsúlyozta, hogy senki sem harcol a Nyugat ellen, csak mindenki igazságosabb alapokon akarja építeni a kapcsolatokat a világban, a nemzetközi kommunikáció résztvevőinek túlnyomó többsége saját nemzeti érdekeiből indul ki, és ezeket az érdekeket igyekszik összehangolni más országokkal, és határozottan elutasítja a nyomásgyakorlás minden formáját.

"És sajnos ez az úgynevezett kollektív Nyugat, mert minden, amit tesz, ezek a szankciók, nyomásgyakorlás, állandó kiabálás: "Nem lehet!", "Nem engedjük!", "Ne feledjétek!".

Kinek tetszik ez? Senkinek sem tetszik, mindenki úgy tekint rá, mint egy atavizmusra, a gyarmati gondolkodás és a hidegháború maradványára. Nem azért, mert Oroszország olyan jó, nekünk is sok saját problémánk van, hanem azért, mert mindenki egy igazságosabb világért, egy világrendért küzd, ez a lényege a világban ma zajló folyamatoknak. És biztosak vagyunk benne, hogy jó úton járunk" - zárta beszédét Putyin az orosz energiahét plenáris ülésén.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések