A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Rakéta csapódott be egy egyiptomi városba, többen megsebesültek


Rakéta csapódott be az Izrael határán fekvő egyiptomi városban, Tábában, hatan megsebesültek - közölte csütörtök este a helyi média és szemtanúk. Az izraeli hadsereg is megerősítette, hogy tudomása van az "incidensről".

"A jelenlegi gázai összecsapások részeként egy rakéta csapódott be Tábában, hat embert könnyebben megsebesítve" 

- jelentette az egyiptomi hírszerzéshez közel álló al-Kahera News hírtelevízió.

Szemtanúk az AFP francia hírügynökségnek elmondták, hogy a rakéta egy kórház melléképületét találta el a Sínai-félsziget északkeleti csücskén fekvő, Vörös-tenger parti városban, ahol van egy határátkelő Izraellel.

A helyi médiában sugárzott képeken egy megrongálódott épület és több kiégett jármű látható a közelben. A helyi hatóságok közölték, hogy vizsgálatot indítottak.

A Sínai-félsziget északnyugati csücskét a palesztin Gázai övezet határolja, északi határa közös Izraellel - adta hírül az MTI.

Az izraeli hadsereg megerősítette, hogy tudomása van a "biztonsági incidensről", de az az ország határain kívül történt.

Egyiptom közvetíteni próbál a palesztinok és az izraeliek között, és az Izraelt ért palesztin támadás, október hetedike óta a Gázai övezet egyetlen, nem izraeli kézben lévő kapuja a világ felé.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések