A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Izrael elindul, ma este legyalulja Gázát


Az izraeli hadsereg közölte, hogy az éjszaka folyamán "célzott támadást hajtott végre a tenger felől" a Gázai övezet déli részén. Az Egyesült Államok pedig megtorló légicsapásokat mért két, az iráni Forradalmi Gárdához köthető kelet-szíriai helyszínre a Pentagon szerint - írja a Sky News. 

Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) sajtótájékoztatót tart. 

Daniel Hagari parancsnok tartja a tájékoztatót, és azt mondja, hogy a hadsereg "minden fronton felkészült" Izrael biztonságának megőrzésére, és ma este kiterjeszti szárazföldi műveleteit. 

"A szárazföldi erőink kiterjesztik szárazföldi műveleteiket. Az IDF minden dimenzióban tevékenykedik"

- mondta. 

Az al Shifa kórházról szólva, amelyet az IDF állítása szerint a Hamász főhadiszállásaként használnak, azt mondja: "Feltártuk a földalatti szférát". 

"Folytatjuk a támadásokat Gázában és környékén" - teszi hozzá, és közli a polgárokkal, hogy a térség déli részén "jobb körülményeket" találnak. 

Azt mondja, hogy az IDF katonái "magas készültségben" vannak az északi határ mentén, és a haderő "sejteket lőtt" az északi határon. 

"A hazai fronton arra kérem Önöket, hogy továbbra is tartsák be a hazai frontparancsnokság utasításait" - mondja, hozzátéve, hogy dolgoznak a polgárok által használt riasztási alkalmazás javításán. 

Elmondása szerint eddig összesen 310 IDF-katonát öltek meg, és 229 embert tart túszként fogva a Hamász.


Hangos robbanások sorozata történt a Gázai övezetben – írja egy tudósítójára hivatkozva a Fox News csatorna.

"Pénteken több hangos robbanást láttak és hallottak Gázában, miközben Izrael a palesztin terület szárazföldi inváziójára készül. <...> Izrael a háború kezdete óta a legsúlyosabb bombázását a Gázai övezetre összpontosította" - jelentette a média. 

A palesztin enklávé áldozatainak száma meghaladta a 7,3 ezret, több mint 19 ezren megsérültek. Több mint 1,3 ezer ember halt meg Izraelben. Emellett különböző becslések szerint akár 250 embert tarthat fogva a Hamász - írja a RIA.

Megszakadt az internetkapcsolat a Gázai övezetben

A Netblocks internetes megfigyelőközpont szerint a Gázai övezetben megszakadt az internetkapcsolat.

A megfigyelőközpont az X-en közzétett nyilatkozatában azt írta, hogy az élő hálózati adatok szerint a térségben összeomlott az összeköttetés.

"A vállalat az utolsó megmaradt nagy szolgáltató, amely szolgáltatást nyújt, miközben az Izraellel folyó harcok közepette csökken az összeköttetés" - tették hozzá.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések