A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Puha krémsajtos pogácsa kelt tésztából: ezt a típust nem kell hajtogatni


A krémsajtos pogácsa puha kelt tésztából készül, amelynek a görög joghurt is ad egy plusz csavart.


A számtalan pogácsarecept között érdemes helyet adni ennek a krémsajtos változatnak is. Élesztős tésztából készül, puha, foszlós, és még hajtogatni sem kell: ahogy megkelt, már szaggathatod is. Az élesztőt a megszokottól eltérő módon tej és görög joghurt keverékében futtasd fel.

Hozzávalók 6 személyre

👉 50 dkg liszt
👉 22.5 dkg vaj
👉 15 dkg görög joghurt
👉 15 dkg tömlős krémsajt
👉 3 dkg élesztő
👉 1 dl tej
👉 1 egész tojás
👉 1 tojássárgája
👉 1 teáskanál cukor
👉 1 teáskanál só
👉 1 tojásfehérje a tetejére

Elkészítés:

A tejet és a görög joghurtot keverd össze egy pohárban vagy egy kis tálban, és langyosítsd meg. Add hozzá a cukrot, morzsold bele az élesztőt, és tíz perc alatt futtasd fel. Közben a lisztet szitáld egy tálba. Keverd hozzá a puha vajat, a szoba-hőmérsékletű krémsajtot, az egész tojást és a tojássárgát, a sót, végül a felfuttatott élesztőt. Dolgozd jól össze, és letakarva keleszd a duplájára egy óra alatt.

Amikor megnőtt, lisztezett deszkán nyújtsd ki, és szaggasd ki pogácsaszaggatóval. A darabokat helyezd el egymás mellett sütőpapírral kibélelt gáztepsiben. Ebből a mennyiségből legalább két tepsire való pogácsa ki fog jönni. Takard le őket újra, és keleszd további negyedórát. Közben a sütőt melegítsd elő 180 fokra. Amikor bemelegedett, a pogácsák tetejét kend meg tojásfehérjével, és told a tepsit a sütőbe 15-20 percre, attól függően, mennyire pirosan szereted.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések