A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ütötte, verte ápolónőjét egy mentális beteg a szociális otthonban


Értelmi fogyatékos, mentális betegségben szenvedő férfi támadt egy somogyi szociális otthonban rátámadt az ápolónőre, emiatt vádat emeltek ellene.


2022 novemberében a reggeli idején bement egy másik gondozott szobájába, bár tudta azt, hogy ezt az otthon szabályai szerint nem tehetné meg. Meglátták a gondozók, és felelősségre vonták. Amikor a sértett ápolónő is beszélt a vádlottal, a férfi indulatos lett és támadóan indult felé. 

A gondozó először megpróbálta a férfit a felsőtestén támasztva megfékezni, azonban az agresszív férfit nem tudta megállítani, így a vádlott végül ököllel kezdte ütlegelni a nála jóval gyengébb fizikumú nőt. 

A sértett segítségére munkatársa sietett, és amíg a vádlottat a szobához tartozó fürdőbe zárta, a megtámadott ápolónő el tudott menekülni a szobából. Az ütésektől a sértett a fülén és az ajkán nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett. 

A történtek miatt a Siófoki Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak jogcímén emelt vádat. A Fonyódi Járásbíróságra benyújtott vádiratában a férfi ellen felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására tettek indítványt. Az orvosszakértők szerint állapota csak közepes fokban korlátozta cselekménye következményeinek felismerésében.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések