Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Pillekönnyű almás, mazsolás túrósüti: nem tudsz belőle eleget sütni


A csodás ízű, levegős túrósütit az alma szaftosabbá teszi. Nem kell hozzá különösebb alkalom, hogy elkészítsd.


Az almás édességek népszerűségéhez kétség sem fér. A különféle piték, torták, kevert tészták mellett próbáld ki a túrósütit is. Bár önmagában is mennyei, friss gyümölccsel még finomabb. Az alma javítja a tészta állagát is, amihez még mazsolát is keverhetsz. Nincs vele sok munka, de a sütési idő kicsit hosszadalmas. Ne lepődj meg, ha gyorsan elfogy, és hamarosan újabb adagot kell sütnöd.

Hozzávalók 12 szelethez

A tésztához
👉 15 dkg liszt
👉 10 dkg vaj
👉 5 dkg cukor
👉 tejföl vagy hideg víz szükség esetén

A töltelékhez
👉 50 dkg túró
👉 20 dkg cukor
👉 10 dkg mazsola
👉 5 dl tej
👉 4 dl tejföl
👉 3 db alma
👉 2 db tojás
👉 2 evőkanál étkezési keményítő
👉 1 db citrom
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 teáskanál fahéj

Elkészítés:

A tésztához a lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a cukrot, a kis darabokra vágott vajat, és gyors mozdulatokkal gyúrd össze. Ha nem áll össze, tégy hozzá kevés tejfölt vagy hideg vizet.

Nyomkodd a tésztát egy kapcsos, sütőpapírral bélelt, közepes tortaformába úgy, hogy legyen pereme is. Told előmelegített sütőbe, és süsd 180 fokon 10 percig.

A töltelékhez törd össze a túrót villával, majd keverd hozzá a tejet, a tejfölt, a tojást, a keményítőt, és ízesítsd a kétféle cukorral és reszelt citromhéjjal. Dolgozd össze, majd keverd hozzá a kisebb szeletekre vágott, fahéjjal megszórt almát és mazsolát. Ne lepődj meg, ha a massza túl híg. Simítsd az elsősütött tésztára, és süsd még körülbelül 90 percig. Ha gyorsan barnulna a süti teteje, fedd le sütőpapírral.

Ha a torta teljesen átsül, vedd ki a sütőből, és hagyd teljesen kihűlni, utána szeleteld csak fel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések