A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kiderült, hogy mennyit keres Azahriah


Tizenkét évesen még az iskolai dolgairól készített videónaplót, ma pedig a koncertje révén alig néhány óra alatt megtölti Magyarország legnagyobb rendezvényhelyszínét: ő Azahriah, a magyar zenész, akire már Európa is felfigyelt. A fiatal előadó a Puskás Arénában való dupla fellépésével akár 300 millió forintot is kaszálhat, de vele a siker garantált – számolt be az Origo.


A szakmában mindössze három éve feltűnő, 21 éves fiatalembernek, az Azahriah művésznéven sztárrá vált Baukó Attilának a Puskás Arénába meghirdetett koncertjére egy nap alatt minden jegy elkelt. Sőt, a nagy érdeklődésre való tekintettel egy második eseményt is meghirdettek – írták.

Az Aréna kapacitása koncerthelyszínként 50 ezer fő, amely– átlagosan 20 ezer forintos jegyárral számolva, hiszen 9900-től 69 ezer forintig terjednek a jegyárak – kétmilliárd forintos jegybevételt jelent – kezdett bele az évtizedek óta koncertszervezéssel és zenei menedzsmenttel foglalkozó szakember, aki felsorolta, mire mennyit kell költeni ahhoz, hogy a koncert létrejöjjön – írták.

A jegybevétel negyven százaléka, ez esetben 800 millió forint elmegy az adókra, a jegyértékesítési jutalékra, szerzői jogdíjra. A maradék 60 százalékból, azaz 1,2 milliárd forintból kell színpadra állítani a produkciót, kifizetni a bérleti díjat, a stábot, a menedzsmentet, a reklámot. Emellett marad legalább 300 millió forint, amely tisztán a fiatal énekes bevétele lehet – írja a lap.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések