Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Őszi fahéjas-almás morzsasüti: csak úgy roppan a tetején lévő réteg


Próbáld ki a fahéjas, almás sütit roppanós morzsával a tetején!


Ez a finom, almás morzsasüti nagyon könnyen elkészül, mégis fantasztikus. A lelke a vajas tészta, és a fűszeres, gyümölcsös töltelék. A morzsába tegyél zabpelyhet is, amitől még roppanósabb lesz. Ha szereted az őszies hangulatú sütiket, legközelebb reszeld az almát a mákos süti tésztájába: mennyei lesz a végeredmény.

Hozzávalók 4 személyre

A tésztához:
👉 15 dkg liszt
👉 10 dkg vaj
👉 5 dkg cukor

A töltelékhez:
👉 2 alma
👉 2 csapott evőkanál étkezési keményítő
👉 2 evőkanál cukor
👉 1 teáskanál fahéj

A morzsához:
👉 5 dkg vaj
👉 5 dkg zabpehely
👉 5 dkg cukor

Elkészítés:

A tésztához a vajat olvaszd fel. Keverd el először a cukorral, utána a liszttel, és dolgozd jól össze. Tedd a hűtőbe pihenni fél órára, majd vedd ki, és oszd el egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. 150 fokos sütőben negyedóra alatt süsd elő.

Közben készítsd el a tölteléket. Az almákat csumázd ki, és vágd cikkekre. Tedd egy tálba, és keverd el az étkezési keményítővel, a cukorral és a fahéjjal. Forgasd jól össze, és egyengesd el az elősütött tészta tetején.

A morzsához az ujjaiddal vagy robotgéppel morzsold össze a vajat a zabpehellyel és a cukorral. Fedd be vele az almás réteget. A sütő hőfokát tekerd fel 180 fokra, és fél óra alatt süsd a sütit készre.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések