A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nógrádi György: Bármelyik országban lehetnek alvó terrorista sejtek


Óriásira fog nőni a terrorveszély, amit az elmúlt 24 órában láttunk, az csak a kezdet − közölte Nógrádi György a Magyar Nemzettel. 

A brüsszeli terrortámadásról szólva a biztonságpolitikai szakértő hangsúlyozta: "Látni kell, hogy Európa jelenleg képtelen egységesen fellépni a terrorveszéllyel szemben, ahogy a migránsválsággal szemben is."

A szakértő felhívta a figyelmet arra, hogy különféle terrorszervezetek időről időre alvósejteket küldenek Európába, melyek aztán évekig várnak a megfelelő pillanatra, a parancsra. Szerinte ilyen csoportok bármely országban jelen lehetnek.

„Az európai biztonság minimum kérdőjeles” − húzta alá, hozzátéve: a helyzetet tovább bonyolítja a nagyszámú migráns, akik legtöbbje képtelen integrálódni.

Nyugat-Európában, folytatta, sokkal több a muzulmán, mint amennyi zsidó, és mivel soha nem történt előrelépés a palesztin–izraeli kapcsolatokban, sok migráns úgy érzi, fel kell lépniük Izraellel szemben.

Megoldást csak a békekötés hozhatna el, véli Nógrádi György, azonban erre egyelőre semmi esélyt nem lát.

A Gázai övezet elleni támadásra is kitért, s rámutatott arra, hogy Izrael nyilván bosszút akart állni a Hamász terrorakciójáért, de azt is mérlegelnie kell, mit veszít az offenzívával. Hogy katonailag győzelmet aratna, nem kérdés, ám ha ez megtörténik, a zsidó-arab békefolyamat minden bizonnyal megszakad.

Izrael most nem tud olyat tenni, amivel nyerni tudna ebben a helyzetben − szögezte le.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések