A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Danyilov: Oroszország új ügynökhálózatot próbál kialakítani


Az orosz FSZB aktív kísérleteket tesz egy új hírszerző hálózat létrehozására Ukrajnában, messzemenő reményeket fűzve ehhez. A jövőben egy olyan politikai projekt megvalósításáról beszélünk, amely az oroszbarát lakosság maradványaira összpontosít, közölte Olekszij Danilov, a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács titkára Facebook-oldalán, amit a Karpat.in.ua szúrt ki.


„Oroszország egyetlen esélye Ukrajna legyőzésére, hogy szakadást kelt, és belső konfliktusba sodorja az ukránokat, amit a Kreml sikeresen meg is tett az elmúlt évtizedekben – Ukrajnát osztályokra osztotta, orosz proxy-pártokat hozott létre, politikusokat korrumpált és történelmet hamisított. Az ukrán bűnüldöző szervek aktív tevékenységének köszönhetően az elmúlt években az orosz ügynökök legkiterjedtebb tisztogatását hajtották végre” – írta Danyilov.

Megjegyezte, hogy Oroszország továbbra is megpróbál egy levágott fej helyett több újat növeszteni.

„Jelenleg minden jel szerint az orosz FSZB aktív kísérleteket tesz egy új ügynökhálózat kialakítására, messzemenő reményeket fűzve ehhez. A jövőben egy olyan politikai projekt alkalmazásáról beszélünk, amely a maradék oroszbarát lakosságot célozza meg, ezzel párhuzamosan pedig információs beavatkozás is zajlik a destabilizációs folyamat megkezdésére” – mondta Danyilov.

Elmondása szerint ezen tevékenység jelei a különböző „szakértők”, „hírszerzők” és más típusú csalók aktivizálása az orosz program orosz nyelven történő népszerűsítésében.

„Ebben a pillanatban ők keseregnek az ellentámadás „kudarca” miatt, utalnak a háború céljainak felülvizsgálatának szükségességére, tanácsokat adnak, hogyan kell harcolnia Ukrajna Fegyveres Erőinek, hamis híreket terjeszteni a katonai és politikai vezetés közötti „konfliktusokról”, a „jó oroszok” befogadására szólítanak fel, és a végén arra utalnak, hogy Oroszországgal tárgyalni kell” – mondta Danyilov.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések