A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nemzetközi Hold-észlelő Éjszaka lesz Hajdúszoboszlón


Nemzetközi Hold-észlelési Éjszaka, International Observe the Moon Night (INOMN) lesz október 21-én, szombaton Hajdúszoboszlón.


A NASA által életre hívott rendezvény során Föld több mint 2130 helyszínén rendeznek távcsöves bemutatót október 21-én. Hajdú-Bihar megyében Hajdúszoboszlón a Vega Csillagászati Egyesület Hajdúsági Területi Klubja tart távcsöves bemutatót a Halasi Fekete Péter téren (Városi Művelődési Központ mellett)


Az ingyenes esemény 2023. október 21-én (szombaton) 17:30-kor kezdődik.

Ezen az estén – egy nappal az első negyed előtt – kiváló látványt nyújt égi kísérőnk, a Hold, amelynek felszínére több mint 50 évvel ezelőtt tette (eddig) utoljára lábát ember, az Apollo-17 expedíció során. Az Apollo-program 1972-es befejezése óta nem járt ember a Holdon, csak ember alkotta űrszondák vizsgálták – és vizsgálják jelenleg is – égi kísérőnket. Napjainkban azonban a Hold második ostroma zajlik, szinte karnyújtásra vagyunk attól, hogy ismét emberek lépjenek a felszínére.

A távcsöves bemutatót csak derült felhőmentes időben rendezik meg.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések