A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Koszos, lárvás víz folyik a csapból Berettyóújfaluban


A Berettyóújfaluban élők szerint ijesztő színű és állagú a csapvíz a településen, olykor lárvák is úszkálnak benne.


Színváltós a víz Berettyóújfaluban: sárgáról barnára változik. Van, hogy már-már kólaszínű a víz a lerakódásoktól, de kosszal és lárvákkal teli vízszűrőt és kifejlett kukacokat is videóztak a vízben a helyiek – írja az rtl.hu. A csatorna Híradója megtudta, egy édesanya a népegészségügyhöz fordult segítségért.

Felkerestem először az Országos Vízügyi Főigazgatóságot, ahol természetesen nem tudtak segíteni, mivel a csőhálózatunkkal van a probléma, ami nem lett kitakarítva

– nyilatkozta a Híradónak Juhász Andrea, aki egy otthonában készült videófelvétellel meg is mutatta, milyen a víz Berettyóújfaluban. A vízművek szerint hálózatmosás történik, ezért más a víz színe a településen, de az elszíneződések csupán “esztétikai jellegűek”, nem károsak az egészségre.

Monostorpályiban épp ivóvízminőség-javító beruházás zajlik, emiatt meg is tiltották az ottani csapvíz fogyasztását, de hogy ki inna szívesen a Berettyóújfaluban folyó csapvízből, arra mi is kíváncsiak vagyunk…

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések