A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nagy ígéret Dobrev Klárától: megemelik az önkormányzati dolgozók bérét

Nagykanizsán mutatta be Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, Szaniszló Sándor, önkormányzati árnyékminiszter és Szitka Péter vidéki önkormányzatokért felelős főtanácsadó az Árnyékkormány önkormányzati és fejlesztéspolitikai programját.

Dobrev Klára arról beszélt, "hogyan rabolta el az Orbán-kormány az elmúlt 13 évben az önkormányzatok pénzeit, hatásköreit és hogyan rontotta le a helyi szolgáltatásokat" - írja közleményében a párt. 

A DK politikusa egyúttal ígéretet is tett, hogy a szociáldemokrata fordulat után visszaadják az önkormányzatok hatásköreit például az építéssel kapcsolatos jogköröket és visszaadják az iskolákat, az egészségügyi és szociális intézményeket és feladatokat is.

Kiemelte: a közszférában a fizetésemelés valójában az egész ország érdeke, mert ha az állam rendesen megfizeti a saját alkalmazottait, akkor az maga után húzza a versenyszférában kifizetett fizetéseket is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések