A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Molotov-koktélokkal támadtak meg egy berlini zsinagógát


Hajnalban Molotov-koktélokkal támadtak meg egy berlini zsinagógát. A közel-keleti erőszakos eszkaláció után megszaporodtak az antiszemita incidensek a német fővárosban.

A Kahal Adass Jisroel közösség szerint a város Mitte negyedében lévő zsinagógáját két gyújtószerkezettel támadták meg. A rendőrség megerősítette az esetet.

A Kahal Adass Jisroel közösség épületegyüttese Berlin központjában zsinagógának, óvodának és közösségi központnak ad otthont.



A rendőrség azt is közölte, hogy az éjszaka folyamán zavargások voltak muszlim bevándorlók és rendőrök között a város Neukölln és Kreuzberg negyedében, valamint Berlin nevezetes Brandenburgi kapujánál. Több rendőr is megsérült.

A Hamász október 7-i, Izrael elleni brutális támadása és az azt követő gázai háború után a rendőrség fokozta a zsidó intézmények biztonságát Berlinben és egész Németországban. Ennek ellenére országszerte leszaggattak és elégettek izraeli zászlókat, amiket a szolidaritás jeleként lobogtattak a városházák előtt. Berlinben több olyan épületben, ahol zsidók élnek, Dávid-csillagot festettek az ajtókra és a falakra.


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések