A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Donáth: Tizenhárom éve egy párhuzamos valóságot épít a hatalom

A Momentum hazaárulója az Indexnek picsogott.

Donáth elmondta:

Olyan megosztottság van Magyarországon, hogy ha valaki kiábrándul abból az oldalból, amit addig támogatott, nem fog egyik napról a másikra annak a szöges ellentétével azonosulni. Tizenhárom éve egy párhuzamos valóságot épít a hatalom, és mostanra nincs átjárás a két oldal között. Tehát nem arra kell választ találni, hogy miért nem az ellenzéknél van az a pár százezer szavazó, aki az elmúlt egy évben kiábrándult a Fideszből. Sokkal fontosabb kérdés, hogy miért nem tudtuk elnyerni annak a több százezer szavazónak a bizalmát, aki nem kormánypárti, és az elmúlt években már a bizonytalanok táborát gyarapította. Ezt a kérdést kell megválaszolnia és megoldania az ellenzéknek.

Beszélt a saját feladatairól is:

Attól lesz kormányzóképes, hogy tudja mit akar, és van elég politikai bátorsága, hitelessége, őszintesége, illetve társadalmi támogatottsága a megvalósításhoz. A Momentumnak ez a politikai receptje, ez a stratégiája, és ezt követjük lépésről lépésre. Ahogy a legelején mondtam: lassú víz partot mos.
Tényleg nem érdekel, hogy éppen most melyik kis gömböc fújja fel magát a legnagyobbra a következő egy-két hónapra.
Az érdekel, hogy legyen víziónk arról, milyen országot szeretnénk építeni, és legyen hitelességünk ahhoz, hogy ehhez választói támogatottságot tudjunk szerezni. Nagyon sokan politikai apátiába süllyedtek, hiszen annyiféle összeállással hitegették már őket az ellenzéki oldalon, és hogy „majd most jön a nagy megváltás”, de aztán nem történt semmi, mert a nagy megváltó ötletekből, stratégiákból hiányzott az alternatíva. Hiányzott egy valós, hiteles program egy olyan politikai közösségtől, amelyben hinni tudnak az emberek. Nekem most az a legnagyobb feladatom, hogy megmutassam: a Momentumnak olyan problémákkal foglalkozó ajánlata van, amellyel a politikai elit nem volt és nem hajlandó foglalkozni - magyarázta Donáth...

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések