A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Mézes-ragacsos baklava diós töltelékkel: kész lapokból hihetetlenül egyszerű


Az édes, mézes baklava diós töltelékkel és narancsos sziruppal egyszerűen ellenállhatatlan.


A görögök és a törökök szuperédes sütijét, a diós töltelékkel készült baklavát te is könnyen összeállíthatod. A kész réteslapoknak hála nem sok macera van vele. A kis darabokat mennyei mézes, narancsos szirup koronázza meg, amelyet a legvégén kell rácsorgatni.

Hozzávalók 4 személyre

👉 50 dkg dió
👉 25 dkg vaj
👉 20 dkg cukor
👉 6 evőkanál méz
👉 2 narancs
👉 1 csomag réteslap (12 db)
👉 1 teáskanál őrölt fahéj
👉 1 teáskanál őrölt szegfűszeg
👉 1 kávéskanál őrölt gyömbér
👉 1 tojássárgája a kenéshez

Elkészítés:

A diót daráld durvára, vagy mozsárban törd össze. Add hozzá a cukrot, a narancsok lereszelt héját és a fűszereket.

A vajat olvaszd fel.

A réteslapokat kezdd el elhelyezni egy tepsiben a következő módon: egyet teríts bele, kend meg olvasztott vajjal, erre tegyél egy újabb lapot. Amikor a negyedik lapot is leterítetted, és megkented vajjal, oszd el rajta a diós töltelék egy részét. Fedd be egy újabb lappal, kend meg vajjal, erre fektess még egy lapot. Most már két lap után jöhet az újabb adag töltelék. Így folytasd a rétegzést, kettesével pakolva a lapokat. A tetején réteslap legyen, ezt kend meg tojássárgájával. Vágd a tésztát négyzetekre, és a közökbe csorgasd bele a maradék olvasztott vajat. Told 180 fokos sütőbe fél órára.

Közben a narancsok kifacsart levét keverd el a mézzel. Az így kapott szirupot öntsd a frissen sült, forró süti tetejére, ügyelve arra, hogy a vágásokba is bőven jusson belőle. Hagyd kihűlni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések