A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Rettegnek a román focisták Budapesten, nem mernek sétálni a városban


"Huligántámadás" veszélyére hivatkozva lemondta mérkőzés előtti budapesti sétáját a román futballválogatott, a bukaresti Fanatik portál szerint az MLSZ már a múlt hét végén figyelmeztette a román szövetséget.

A Fanatik főszerkesztője, Horia Ivanovici videóműsorában azt mondta:

„A magyar szövetség üzenetében az áll, ne járjanak Budapest utcáin Románia jelképeit, román zászlót viselve, mert lehetnek a román csoportok és hivatalos személyek megtámadására készülő huligánok. Az üzenet nyíltan kimondja, zavargások lesznek, ha a magyar ultrák malmára hajtják a vizet. Úgy értesültek, vadászni indultak a román jelképekre és zászlókra, ezért legyenek óvatosak és ne provokáljanak.”

 A román szövetség szakmai igazgatója, Mihai Stoichita szerda délben a Gazeta Sporturilor tudósítójának elismerte, hogy lemondták a csütörtöki sétát.

„Bármilyen nemzetközi mérkőzés előtt a vendégcsapat kérhet védőőrizetet sétához. A budapesti kollégáktól kapott üzenetben megkértek, közöljük, ha kérünk rendőri őrizetet a nemzeti csapat sétájára” – válaszolta a román szövetség a bukaresti sportlap kérdésére.

A román csapat játékosai emiatt csak egy rövid sétát tettek a Hilton közelében, a Halászbástyánál, írja a Fanatic.

Az MLSZ kommunikációs osztálya a Nemzeti Sport megkeresésére azt válaszolta, hogy nincs tudomása figyelmeztetésről az újpesti Szusza Ferenc Stadionban tartandó Belarusz–Románia Eb-selejtezővel kapcsolatban.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések