A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Mennyei zöldséges stir fry: paradicsom, gomba és krumpli sül egy serpenyőben


A zöldséges stir fryt a kedvenc alapanyagaidból készítheted: ebbe a változatba kerül krumpli, gomba és paradicsom is.


A serpenyőben sült stir fry általában csirke hozzáadásával készül, de egyszerűen csak zöldségekkel készítve is csodás lesz. Ez a változat teljesen vegán, a nagyszerű ízét pedig a szójaszószalapú öntet adja. Először a krumplit párold puhára hozzá, majd utána jöhet a többi hozzávaló, amelyek már nagyon hamar készen lesznek.

Hozzávalók 4 személyre

👉 25 dkg koktélparadicsom
👉 25 dkg gomba
👉 3 evőkanál szezámolaj
👉 1 krumpli
👉 1 édesburgonya

Az öntethez:
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 2 evőkanál barna cukor
👉 1 evőkanál juharszirup
👉 1 evőkanál kukoricakeményítő
👉 1 evőkanál szezámolaj
👉 1 evőkanál rizsecet
👉 1 evőkanál frissen reszelt gyömbér
👉 0.5 dl szójaszósz
👉 0.25 teáskanál chilipehely

Elkészítés:

A krumplit és az édeskrumplit hámozd meg, és vágd nagyobb darabokra. Ha kapsz parázsburgonyát, abból még jobb lesz az étel, ebben az esetben négy darabot használj. Egy wokban vagy mély, tapadásmentes serpenyőben hevítsd fel a szezámolajat. Dobd rá a kétféle krumplit, és pirítsd meg a darabokat negyedóra alatt. Ne keverd, inkább csak rázogasd.

Közben a gombát és a paradicsomot szeleteld fel. Öntsd őket a serpenyőbe, és nagy lángon, rázogatva pirítsd meg néhány perc alatt. Az öntet hozzávalóit egy kis tálban keverd el. Öntsd a zöldséges keverékre, és továbbra is inkább rázogatva, mint kevergetve vegyítsd el őket, amíg a szósz besűrűsödik.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések