A körtés-mandulás sütinek a tésztájába és a tetejére is bőven jut a puha gyümölcsből.
Addig vásárolj körtét, amíg puha, érett darabokat kapsz a piacon! Ez a körtés-mandulás kevert süti könnyen elkészíthető, a tésztája pofonegyszerű, és sok gyümölcstől szaftos. Jól megy hozzá a fahéjas cukor, amit még sütés előtt szórj a tészta tetejére.
Hozzávalók
A tésztához:
👉 20 dkg liszt
👉 7.5 dkg cukor
👉 7.5 dkg olvasztott vaj
👉 5 dkg mandulapehely
👉 3 tojás
👉 3 körte
👉 1.5 dl tej
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 teáskanál citromlé
👉 0.5 csomag sütőpor
A tetejére:
👉 2 körte
👉 2 evőkanál cukor
👉 1 evőkanál mandulapehely
👉 1 teáskanál fahéj
Elkészítés:
A tésztához a vajat olvaszd fel. A cukrokat keverd habosra a tojásokkal, add hozzá a citromlevet, az olvasztott vajat, a mandulapelyhet, majd a tejjel felváltva a sütőporral elkevert lisztet. A körtét hámozd meg, csumázd ki, kockázd fel, és forgasd a masszához. Egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt tepsiben vagy tortaformában.
A tetejére való körték magházát is vágd ki. Vékonyan szeleteld fel őket, és oszd el csinosan a tészta tetején. Szórd meg fahéjas cukorral, mandulapehellyel, és 180 fokos sütőben fél óra alatt süsd készre. Ha a beleszúrt villára nem ragad már rá a tészta, vedd ki a sütőből, és hagyd kihűlni.
0 Megjegyzések