A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Meloni haditengerészeti missziót támogat, hogy visszaszorítsa a migrációt


Folyamatosan nő a migrációs nyomás Olaszország déli partjainál


Giorgia Meloni olasz miniszterelnök szerdán bejelentette a parlamentben, hogy támogatni fogja az Európai Unió tervét egy hatékony haditengerészeti misszió létrehozásától, melynek célja a tengeri határok őrzése és az illegális migráció megfékezése lesz észak-afrikai hatóságokkal való szoros együttműködés keretében – írta meg a Politico alapján a Mandiner.

A miniszterelnök a szenátusban tartott beszédében hangsúlyozta az együttműködés fontosságát az észak-afrikai partok közelében, ahol az illegális bevándorlás jelentős problémává vált - írták.

– Olaszország támogatni fogja az európai haditengerészeti misszió létrehozását az észak-afrikai hatóságokkal egyetértésben és együttműködésben. Ez a lépés kulcsfontosságú a régió stabilitásának és a tengeri határok biztonságának megőrzése szempontjából – mondta Meloni.

A miniszterelnök továbbá kifejezte azt a kérést is, hogy az Európai Unió növelje a 2021-2027-es többéves költségvetésében rendelkezésre álló forrásokat a tömeges illegális bevándorlás kezelése érdekében. Az olasz kormány a déli partjaira érkező migránsok számának emelkedésével küzd, ezért szerinte szükség van a megfelelő pénzügyi támogatásra a fenyegetés hatékony kezelése érdekében - írták.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések