A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Amit Magyarországon a távközlési szolgáltatók elművelnek, az több a pofátlanságnál


A Diginél például van olyan ügyfél, ahol a szolgáltatás díját két év alatt közel a kétszeresére emelték. A 2021 októberi 5.999 forintos számla helyett 2023 októberében már 11.800 forintot számoltak fel.

Az uniós országokban az elmúlt egy évben Magyarországon nőttek leginkább a kommunikációs költségek – írja G7.hu. A lengyel telekom-infláció ugyanakkor nem sokkal marad el a magyartól.  

Márciustól 15,4 százalékkal emeli előfizetői díjait a Vodafone – jelentette be kedden a magyar állam és a kormányközeli 4iG tulajdonában lévő cég. A távközlési díjak Magyarországon nőnek a legmagasabb mértékben az elmúlt évben, ezt már az Magyar Nemzeti Bank is kifogásolta nemrég – olvasható a portálon.

A távközlési cégek visszatekintő árazást alkalmazhatnak, vagyis az előző év inflációját beépíthetik az áraikba. Így a társaság már januártól, sőt akár 22 százalékkal is emelhetett volna. Számokban: a Vodafone az év elején 9,4 százalékkel emelte díjait, a Magyar Telekom és a Yettel tavasszal 14,5 százalékkal. A korábban olcsóságáról híres Digi egyes esetekben 70-100 százalékos áremelést hajtott végre.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések