A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az EU a náci Németország mintájára adna különleges útlevelet a rendszerváltásért dolgozó oroszoknak


A Harmadik Birodalom politikájához hasonlította az EP-t


Moszkva azzal vádolta az Európai Uniót, hogy a náci Németországtól vett példát, mivel a regionális szervezet azt tervezi, hogy különleges “demokráciaútleveleket” állít ki a rendszerváltásért dolgozó orosz ellenzéki aktivistáknak - számolt be az oroszhirek.hu.

Az Európai Parlament külügyi bizottsága által a héten tárgyalt jelentéstervezetet kommentálva Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, hogy az unió reméli, hogy az orosz állampolgárokat “kis segítőiként” fogja használni, és ezzel a Harmadik Birodalom politikájához hasonlította őket - írták.

„Köztudott, hogy a náci megszállás éveiben a német közigazgatással együttműködni kívánó személyeknek felajánlották, hogy írják alá az úgynevezett “volkslistát”, egy speciális dokumentumot, amely az [útlevél] szerepét töltötte be” – mondta, hozzátéve, hogy az EU hasonlót javasolt “a jó oroszok útlevelének”.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések