Hirdessen itt

Megszólalt a tanárai által újraélesztett 12 éves szabolcsi diák nagymamája


Az életmentés bravúros volt, most pedig megtudhattuk, hogy érzi magát a gyermek.


Ahogy arról korábban is beszámoltunk, tornaóra után összeesett egy 12 éves fiú a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében található Tiszadadán, ám tanárai és a helyszínre siető háziorvos egy pillanatig sem késlekedtek, azonnal megkezdték a diák újraélesztését.

A háziorvos azóta megosztotta, úgy véli, egy korábban nem diagnosztizált betegség okozhatta a kamrafibrillációt; s kiderült, a gyermek nagymamája végignézte, ahogy megmentik unokája életét. Orosz Marianna, a gyermek osztályfőnöke az ATV Híradónak nyilatkozva beszélt az életmentésről.

Orosz megosztotta, az udvar másik végén állt, amikor látta, hogy baj van, s egyből odafutott, ám akkor a gyermek már nem lélegzett, így megkezdték a mellkasi nyomásokat.
Eközben a település háziorvosa is értesült az esetről, s azonnal a fiú segítségére sietett, most pedig elárulta, úgy véli, egy korábban nem diagnosztizált speciális szívbetegség okozhatta a hirtelen szívmegállást a gyermeknél.

Ahogy a mentősök kiérkeztek a helyszínre, azonnal átvették az újraélesztést a háziorvostól, s így visszatért a diák normál keringése. A nagymama is a helyszínre sietett, s végignézte az életmentést; a gyermeket pedig végül mentőhelikopter szállította az intenzív osztályra.

Túróczi Istvánné úgy fogalmazott:

„Jaj, azt ne is mondjuk, mit éltünk át. Már azt hittük, sosem jön vissza a kisfiú, ezt átélni borzasztó volt, azt üzenem minden szülőnek, vigyázzanak a gyerekükre!”

A gyermek azóta már magához tért és beszélt a szüleivel is, noha ezt követően még számos vizsgálat és kezelés vár majd rá a kórházban.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések