A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kiderült, milyen gyakran kell megtisztítani a telefonunkat


A telefonunk az a tárgy, amelyhez valószínűleg a legtöbbet nyúlunk a nap folyamán


Kevesen tudják, de tízszer annyi baktérium lehet a telefonon, mint a WC-ülőkén. Sajnos a legtöbben nem tisztítják meg a kedvenc készüléküket elégszer, ugyanis a szakértők szerint minimum napi egyszer kellene rá időt szánni az egészségünk érdekében.

Milyen betegségeket okozhat?


A leggyakoribb, amit elkaphatunk a telefonunk miatt, az a hasmenést okozó E. coli, a Staphylococcus, az Actinobacteria, ami tuberkulózist és diftériát okozhat, fájdalmas húgyúti fertőzéshez vezethet a Citrobacter, az Enterococcus pedig agyhártyagyulladást okozhat, ami rendkívül súlyos betegség, és akár halálos kimenetelű is lehet.

Gyakran mondják, hogy a telefon olyan, mint egy harmadik kéz, mert állandóan megérintjük – mondta Melissa Maker takarítási influenszer.

Az emberek előveszik a telefonjukat evéshez, a vonaton és a mosdóban. Ennek eredményeként a mobiltelefonok egyenként több mint 17 000 bakteriális génmásolatot hordoznak egy 2017-es tanulmány szerint. A jelentés arra a következtetésre jutott, hogy ez „szerepet játszhat a fertőző ágensek terjedésében”.

Így tisztítsd meg helyesen

👉 Tisztítás előtt húzd ki a készüléket a konnektorból
👉 Használj szappant és nagyon kevés vizet egy szöszmentes ruhadarabon
👉 Ne tedd a tisztítószert közvetlenül a telefonra
👉 Kerüld a fehérítőt és a súrolószert
👉 Tartsd távol a folyadékot és a nedvességet a készülék nyílásaitól

+1 tipp

Sokan nedves törlőkendővel tisztítják meg a telefonukat, ám ez nem túl jó ötlet, ugyanis az alkoholt, fehérítőt vagy ecetet tartalmazó törlőkendők lekoptathatják az okostelefon képernyőjének védőbevonatát. Fontos megnézni a készülék használati utasítását is, ahol szintén leírhatják a gyártók a helyes tisztítási módot.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések