A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Két izraeli minisztert is kizavartak a kórházból a sebesültek dühös hozzátartozói


A politikusok a Hamász támadássorozatában megsebesült izraelieket mentek volna meglátogatni, de mindkét kórházban dühös emberek fogadták őket, akik szerint a politikai vezetés felel a szombati tragédiáért. 

Az izraeli kormány két miniszterét is kizavarták a dühös emberek a kórházakból, ahová a politikusok a Hamász szombati támadásában megsebesült izraelieket mentek volna meglátogatni – írja az Independent.

Idit Silman izraeli környezetvédelmi miniszter kénytelen volt visszafordulni egy kórházból, miután feldúlt lakosok azzal vádolták a kormányt, hogy "tönkreteszi az országot". Silman a Hamász szombati támadása után látogatta volna meg azokat, akiket a közép-izraeli Crifinben lévő Assaf Harofeh kórházban kezelnek.

A politikust a kórház előtt vették észre, miközben az egyik sérült hozzátartozójával beszélgetett. A helyzet a sebtiben kialakult tüntetés közepette gyorsan elmérgesedett, így Silman a távozás mellett döntött. „Tönkretettétek ezt az országot! Tűnj innen!” – mondta neki egy ismeretlen személy.

„Most rajtunk a sor, hogy összefogjunk – balról és jobbról – és segítsünk egymáson, de nélkületek. Tönkretettétek az országunkat. Távozz” – mondta egy másik, köpenyes személy.

Nir Barkat gazdasági miniszternek is egy dühös tömeggel kellett szembenéznie, amikor a tel-avivi Sheba Medical Centerbe látogatott, hogy találkozzon a sérültekkel.

A minisztert látták, ahogy állva hallgatja a csalódott családtagok szidalmait. „Érti, hogy hová vezetett minket?" – kérdezte egy férfi. „Látja, hogy mi történik velünk?”

Barkat a volt gazdasági miniszter, Izhar Shai fiának temetésén is megkapta a magáét. Yaron Shai testvére azt mondta, hogy a kormánynak szégyellnie kellene magát, amiért „gyalázatos tetteivel” megnyitotta az ajtókat a Hamász előtt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések