A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Karácsonyék tanácsadói Zuglóban is kaszálnak


Karácsony Gergelyék egyik tanácsadó társasága üzemelteti az MSZP-s Horváth Csaba által vezetett zuglói önkormányzat közösségimédia-megjelenéseit.

A baloldali elkötelezettségű Paradigma Intézethez köthető cég, a Mentat Consulting Kft. több mint hatmillió forintot zsebelhetett be a Budapest népszerűsítésére létrehozott fővárosi társaságtól, a Budapest Brand Nonprofit Zrt.-től. A Mentat Consulting Kft.-vel stratégiai (üzletviteli és egyéb vezetési) tanácsadói feladatok ellátására kötötték meg a szerződést a több millió forintnyi közpénz kifizetéséről. 

A napokban kiderült az is, hogy a Tóth Csaba elemzőhöz, a Paradigma Intézet vezetőjéhez köthető Mentat Consulting vaskos megbízást kapott a korábban Karácsony Gergely által vezetett zuglói önkormányzattól is. 

A jelenleg Horváth Csaba balliberális polgármester által irányított Zugló havi nettó 1,2 millió forintért bízta meg a Mentat Consulting Kft.-t azzal, hogy  megteremtse az önkormányzat hangsúlyos képviseletét a közösségi médiumokban. Ez a külsős szerződés azért is különös, mert az önkormányzatnak saját médiacége is van Zuglóban, amelyet évi 219 millió forintért üzemeltetnek. Így nagyjából évi negyedmilliárd forintért készülnek el a Zuglóról szóló hírek.

 A Jaksity Kata, az ATV egykori híradósa vezette Zugló Információs és Médiacsoport Kft. a 219 millió forintos apanázsából vállalja havonta a Zuglói Lapok nyomtatott önkormányzati kiadvány elkészítését és terjesztését, a Zugló.hu oldal tartalommal való ellátását és a Zglmédia.hu oldal teljes körű üzemeltetését. Itt, a Zglmédia.hu oldalon tért vissza például a képernyőre Jaksity Kata barátnője, Szily Nóra, aki 2015-ben visszavonult. Szily hat, körülbelül 35 perces adás, portrébeszélgetés szerkesztésére és műsorvezetésére szerződött az önkormányzat médiacégével, adásonként nettó százezer forintért – írja a Metropol.

A lap beszámolója szerint Horváth Csaba polgármester három különböző adásba is bevásárolta magát havi nettó 953 ezer forintért a kerületi adófizetők pénzén.

Fiala Jánosnak például óránként nettó 268 ezer forintot fizettetett a zuglói önkormányzattal, hogy egy betelefonálós műsorban beszélhessen az ügyeiről.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések