A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kávés piskótatekercs lágy krémmel a közepén: így tekerheted fel könnyen a tésztát


A lágy, kávékrémmel töltött piskótatekercs szerethető, házias édesség. Nézd meg, hogy lesz a legfinomabb!


A puha, kávékrémmel töltött piskótatekercs elkészítése nagyon hasonlít a hagyományos piskótára, de egy kanállal kevesebb lisztet kell tenni hozzá, hogy könnyebben feltekerhető legyen. A krémbe vaníliás pudingpor is kerül, ettől lesz különlegesen finom.

Hozzávalók 1 darabhoz

A piskótához:
👉 5 tojás
👉 5 evőkanál cukor
👉 3 evőkanál liszt
👉 1 evőkanál kakaópor
👉 olvasztott csoki a díszítéshez

A krémhez:
👉 15 dkg vaj
👉 4 evőkanál porcukor
👉 2.5 tej tej
👉 2 dkg vaníliás pudingpor
👉 2 evőkanál kristálycukor
👉 1 evőkanál instant kávé (neszkávé)

Elkészítés:

A piskótához a tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből verj kemény habot. Add hozzá először kanalanként a cukrot, utána egyenként a tojássárgákat. Végül szitáld bele a kakaóporral elkevert lisztet, de ezzel már ne verd, csak lazán forgasd össze. Egy gáztepsit bélelj ki sütőpapírral. Egyengesd el benne a tésztát, és told 180 fokos sütőbe nagyjából 25 percre. Ha megsült, vedd ki, még forrón tekerd fel, és hagyd kihűlni.

Amíg a tészta hűl, állítsd össze a krémet. A tejből, a pudingporból a kristálycukorból és a kávéporból főzz pudingot. A vajat keverd habosra a porcukorral, és forgasd össze a langyosra hűlt pudinggal. A piskótát csavard le, kend meg a krémmel, majd tekerd fel újra. Díszítsd olvasztott étcsokival.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések