A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Brüsszel az új Moszkv: nem fogunk úgy táncolni, ahogy mások fütyülnek


A tét ugyanaz, mint 1956-ban, nem fogunk úgy táncolni, ahogy mások fütyülnek


Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára a Budapesti Műszaki Egyetemen tartott állami ünnepségen pedig arról beszélt: olyan korszak kezdődött, amelyben „újra meg kell küzdenünk az önálló vélemény jogáért, a politikai függetlenségért, azért, hogy a jövőnkről szóló legfontosabb döntések jogát továbbra is a saját kezünkben tartsuk.”

„Most nincsenek idegen tankok – nálunk nincsenek –, de nyomásgyakorlás igen” – találta meg Dömötör is gyorsan a párhuzamot 1956 és 2023 között. Sőt azt is mondta, hogy a tét ugyanaz, mint 1956-ban, csak „más gúnyában jelentkezik”.

„A célunk sem lehet kevesebb, mint akkor. Elérni, hogy ne dönthessenek mások helyettünk. Nem fogunk úgy táncolni, ahogy mások fütyülnek. Csak a magyarok táncát járjuk” – tette hozzá az államtitkár.

„Ahogy nagyapáink és apáink nem táncoltak úgy, ahogy Moszkvában fütyültek, úgy a jelenlegi fiatalok sem akarnak úgy táncolni, ahogy Brüsszelben vagy más városokban fütyülnek” – jelentette ki Zsigmond Barna Pál, az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának parlamenti államtitkára a Határtalanul a Magyar Fiatalokért Egyesület Országházban tartott tanácskozásán vasárnap délután.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések