A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kalóriaszegény rizses hús csirkemellel: a biryani egzotikus fűszerekkel készül


Az indiai rizses, húsos egytálétel, a biryani csirkével együtt készítve is mennyei.


Az indiaiaknak is megvan a maguk rizses húsa, a biryani, amely többek között csirkével is készülhet. Az eredeti változathoz ghí, vagyis tisztított vaj szükséges, és elég bonyolult az elkészítése, de kevés változtatással te magad is összeállíthatsz egy egyszerű verziót. Dobd fel sokféle illatos fűszerrel!

Hozzávalók

👉 60 dkg csirkemellfilé
👉 25 dkg natúr joghurt
👉 4 csésze víz
👉 4 cm gyömbér
👉 3 babérlevél
👉 2 csésze rizs
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 hagyma
👉 1 paradicsom
👉 1 teáskanál őrölt szegfűszeg
👉 1 teáskanál őrölt kömény
👉 1 teáskanál őrölt kurkuma
👉 0.5 teáskanál őrölt fahéj
👉 só
👉 bors
👉 olaj

Elkészítés:

A csirkemellet kockázd fel. Szórd meg sóval és borssal, forgasd össze egy kevés olajjal, és tedd félre. A hagymát vágd cikkekre, és egy lábosban vagy egy magas falú serpenyőben olajon párold üvegesre. Add hozzá a reszelt fokhagymát és a megpucolt, szintén lereszelt gyömbért, kevergesd egy percig, majd húzd le a tűzről. Jöhet bele a többi fűszer: a szegfűszeg, az őrölt kömény, a kurkuma és a fahéj. Hagyd egy pár percig állni, hogy a hagyma magába szívja a fűszereket, majd add hozzá a csirkét.

Tedd vissza a tűzre, és néhány perc alatt süsd fehéredésig. Ekkor dobd mellé a babérlevelet és a felkockázott paradicsomot. Várj, amíg összeesik, és levet ereszt. Add hozzá most a rizst, öntsd fel vízzel, sózd egy kicsit utána. Amikor felforrt, vedd a lángot a lehető legkisebbre, és várd meg, amíg a rizs puhára párolódik. Ez nagyjából húsz perc. A végén keverd hozzá a joghurtot, és forralj rajta még egy utolsót.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések