A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kallas: "Kellemetlen volt nézni, ahogy egy uniós tagállam vezetője a bűnöző Putyin kezét rázza"


Nagyon, nagyon kellemetlen volt látni azokat a képeket, melyen az Európai Unióba tartozó Magyarország miniszterelnöke Vlagyimir Putyin kezét rázza – nyilatkozta szerdán Kaja Kallas észt miniszterelnök a Reutersnek Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin keddi pekingi találkozójáról.

Kallas az 1956-os forradalomra utalva feltette a költői kérdést:

Hogy rázhatod meg egy bűnöző kezét, aki egy agresszív hódító háborúért felelős? Főleg úgy, hogy Magyarországról érkeztél, mely a nem is olyan távoli múltban szintén szenvedett az oroszok miatt.

Kallas egyébként Párizsban találkozott Emmanuel Macron francia elnökkel, akivel az újabb Oroszország elleni szankciókról, és az ukrán háborún túli válságokról egyezetett. Ahogy arról írtunk, a szankciós hálót pont a Balti államokban cincálták szét talán a legjobban. Konkrétan Kaja Kallas széke is megingott, miután augusztusban kiderült, hogy hiába ő az Oroszország elleni szankciók szigorításának egyik legfőbb szószólója, egy, a férje résztulajdonában lévő cég továbbra is aktív Oroszországban.


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések