A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Palesztinpárti tüntetők törtek be a Capitoliumba


Tüntetők tucatjai vonultak utcára szerdán az amerikai Capitolium közelében, hogy tűzszünetet követeljenek Izrael és a Hamász között, miközben a Gázai övezetben súlyosbodik a humanitárius válság.

A Cannon Office Building belsejéből készült felvételeken látható, amint egy nagy csoport azt skandálja, hogy "Tűzszünetet most", és felszólítja a kongresszust, hogy követelje a harcok beszüntetését Izraelbe.


A Jewish Voice for Peace csoport szerint néhány tüntetőt letartóztattak az amerikai Capitolium épületében. 

"Mindannyian azért vagyunk itt, hogy követeljük a palesztin nép elleni, az amerikai kormány által segített és támogatott népirtás befejezését" - írta a csoport az X-en, hivatalosan Twitteren.Egy későbbi bejegyzésben a csoport azt írta, hogy nem hajlandó tétlenül nézni, "ahogy az izraeli kormány népirtást követ el a gázai palesztinok ellen". 

A képviselőház fegyvernöke közölte, hogy a demonstráció miatt korlátozza a bejutást.

"A Capitolium területén zajló első alkotmánymódosítási tevékenységek miatt a képviselőház irodaházainak minden gyalogos bejárata CSAK a képviselők és a személyzet számára van korlátozva" - áll a képviselőház fegyverzetfelügyelőjének üzenetében.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések