A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kadirov szerint Izrael fasizmust mutat Palesztinával szemben


Kadirov: a mai palesztinai izraeli fasizmus semmivel sem rosszabb a hitleri fasizmusnál.

Az izraeli fasizmus a Palesztinával szembeni kegyetlenségét tekintve nem kisebb, sőt talán még nagyobb is, mint a hitleri - jelentette ki Ramzan Kadirov csecsen köztársasági vezető Telegram-csatornáján.

Közölte, hogy palesztin gyerekek videóüzenetet rögzítettek neki, amelyben segítséget kérnek.

"Mit mondjak ezeknek a gyerekeknek? Hogy a NATO, amely a világ urának képzeli magát, mindig az USA bármelyik parancsára ontja az emberek vérét szerte a bolygón? Vajon az ilyen szavak megvigasztalják az élelem és víz hiányában kimerült, bombák alatt szenvedő gyerekeket?

A Palesztinával szembeni kegyetlenségét tekintve az izraeli fasizmus ma semmivel sem rosszabb, ha nem jobb, mint a hitleri fasizmus"

- írta Kadirov.

Azt mondta, hogy több ezer ártatlan ember vált népirtás áldozatává; "azok részéről, akik mindig is kiálltak az emberi jogokért", nem ítélték el az ilyen cselekedeteket, sőt, az agresszort segítették.
Kadirov hozzátette, hogy az Akhmat-Khadzsi Kadirovról elnevezett regionális közalapítvány már 20 ezer palesztin családnak készített elő segítséget.

Október 7-én Izrael példátlan rakétatámadásnak volt kitéve a Gázai övezetből a palesztin Hamász mozgalom katonai szárnya által meghirdetett Al-Aksza áradat hadművelet részeként. A szervezet harcosai ezután behatoltak a dél-izraeli határ menti területekre, ahol tüzet nyitottak katonákra és civilekre egyaránt, és túszokat ejtettek. Izraelben a helyi hatóságok szerint több mint 1,4 ezer ember halt meg, köztük 300 katona, több mint 5 ezren szenvedtek.

Válaszul az Izraeli Védelmi Erők elindították a Vas-kardok hadműveletet a Hamász ellen a Gázai övezetben. Az izraeli hadsereg több napon keresztül átvette az ellenőrzést a Gázai övezet határához közeli összes lakott település felett, és légicsapásokat mért az övezetben lévő létesítményekre, köztük polgári létesítményekre is. Izrael emellett teljes blokádot hirdetett a Gázai övezet ellen: leállították a víz-, élelmiszer-, áram-, gyógyszer- és üzemanyag-ellátást.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések