A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Így készül a tonkatsu, vagyis a japán rántott hús: sertéshúsból, durva szemű pankomorzsával sül


A japán rántott hús, vagyis a tonkatsu minden esetben sertésből készül, és finom, ropogós rajta a panír.


A tonkatsu valójában nem más, mint egyszerű rántott hús, japán módszer szerint készítve. Mindig sertésből készül: jól megy hozzá a karaj, a tarja és a szűzpecsenye is. Akkor az igazi a hús, ha márványos, tehát vannak rajta zsírosabb részek is. A panírja a durva szemű pankomorzsának köszönhetően különleges.

Hozzávalók 4 személyre

👉 50 dkg sertéshús (karaj, tarja vagy szűz)
👉 20 dkg liszt
👉 20 dkg pankomorzsa
👉 3 tojás
👉 só
👉 bors
👉 bő olaj a sütéshez

Elkészítés:

A húst elkészítés előtt egy-két órával vedd ki a hűtőből, hogy szobahőmérsékletű legyen. Egy nehezebb serpenyővel lapogasd ki egy-másfél centi vastagra, de ne klopfold. Szórd meg a szeletek mindkét oldalát sóval és borssal, majd a szokásos módon először lisztbe, utána felvert tojásba, végül morzsába forgatva panírozd be.

Egy serpenyőben hevíts bő olajat. Amikor már elég forró, oldalanként öt perc alatt süsd benne pirosra a húst. Egyszerre ne tegyél bele két-három szeletnél többet, hogy le ne hűtse. A kisült húsokat szedd rácsra, hagyd pihenni néhány percig, és csak utána szeleteld.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések