A ropogós sült csirkecomb titka a megfelelő fűszerezés és az elég hosszú sütési idő.
Mindig jól jön egy ropogós sült csirkecomb: tökéletes választás hétvégi ebédnek vagy egy gyors vacsora gyanánt. Valódi munka alig lesz vele, de szánj időt a pácolásra és a sütésre is. Friss salátával tálalva a kalóriák miatt sem kell majd aggódnod.
Hozzávalók 4 személyre
👉 4 egész csirkecomb
👉 4 evőkanál olívaolaj
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 1 teáskanál rozmaring
👉 1 teáskanál fokhagymapor
👉 0.5 teáskanál színes bors
👉 só
Elkészítés:
A csirkecombokat szárogasd meg, és a forgóknál vágd ketté. Szórd meg őket sóval.
Az olívaolajat egy kisebb tálban keverd el a pirospaprikával, a rozmaringgal, a fokhagymaporral és a színes borssal. Kend meg jól a combokat ezzel a keverékkel, és lefedve pihentesd a hűtőben egy-két órát. Így a fűszerek lejutnak a hús belsejébe, és sokkal jobb lesz az íze, mintha azonnal sütnéd.
A pácolási idő leteltével pakold a húst egy tepsibe. Nem kell alá öntened semmit. Takard le alufóliával, és told 200 fokos sütőbe. Egy óra elteltével puhára sülnek, ekkor vedd le a fóliát a tetejéről, és pirítsd a bőrét ropogósra.
0 Megjegyzések