A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hetvenötször adta el a nem létező trambulint a szabolcsi csaló


Jó néhány család nyári szórakozását keserítette meg 2020 nyarán az a férfi, aki interneten hirdetett eladásra olyan trambulint, amely nem is állt a tulajdonában, majd a vevők által elutalt vételárat elköltötte.


A Nyíregyházi Járási Ügyészség vádirata szerint a 25 éves, vármegyénk egyik községében élő férfi 2020. május-június hónapjaiban hirdetést adott fel az egyik ismert internetes hirdetési oldalon, és egy trambulint kínált eladásra. Vételárként 12.000 forintól 40.000 forintig terjedő összeget jelölt meg, a nagyobb értékhez már nagyobb trambulint hirdetett a vádlott. Azt kérte a vevőktől a férfi, hogy a vételárat előre utalják el az ő élettársa nevén lévő bankszámlára, majd miután a pénz megérkezett, a férfi elérhetetlenné vált, és persze a trambulint sem küldte el a hoppon maradt vevőknek. A pénzt pedig megélhetésére fordította - tájékoztatta szerkesztőségünket Dr. Szilágyi László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője.

Az ország egész területéről 75 sértettet kutatott fel a rendőrség, az ügyészség pedig 75 rendbeli csalás vétségével vádolja a férfit. A vádiratban az ügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság egy év és két hónap fogházbüntetésre ítélje a férfit abban az esetben, ha beismerő vallomást tesz és nem kéri a tárgyalás megtartását.

Ugyanebben az időszakban – tehát 2020 nyarán – a férfi még több mint száz bűncselekményt követett el hasonló módon, amelyekért jelenleg már tölti a fogházbüntetését.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések