Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Héjában sült krumpli sonkás töltelékkel: a krém finom és selymes benne


Próbáld ki a héjában sült krumplit sonkás-tojásos töltelékkel!


Egyszerű, mégis fenséges vacsora a sonkával töltött héjában sült krumpli. A krémbe főtt tojás is kerül, és hogy egy morzsa se vesszen kárba, ebbe keverd bele a krumpli kikapart belét is. Bónusz, hogy nem csak finom, olcsó is: egy nagy családot vagy a vendégeket is jóllakathatod vele kevés pénzből.

Hozzávalók 4 személyre

👉 20 dkg sonka
👉 15 dkg tejföl
👉 10 dkg reszelt sajt
👉 4 nagy krumpli
👉 1 tojás
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A krumplikat alaposan mosd meg, és héjukban főzd meg őket. Ez mérettől függően 30-40 perc. A megfőtt krumplikat hűtsd le. A tojást tíz perc alatt főzd keményre.

A kihűlt krumplikat felezd el, a belsejüket óvatosan kapard ki, és tedd egy tálba. A tojást hámozd meg, aprítsd fel. A sonkát vágd kockákra. A sonkát és a tojást keverd a krumplibélhez, majd add hozzá a tejfölt, sózd, borsozd, és az egészet töltsd vissza a kikapart krumplikba. Szórd meg a darabok tetejét reszelt sajttal, és told 180 fokos sütőbe fél órára, amíg a sajt megpirul a tetején.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések