Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Fűszeres, sajtos tepsis krumpli kevés hozzávalóból: így készül a híres vasalt burgonya


A vasalt krumpli az elkészítése sajátos technikájának köszönheti a nevét.


A vasalt burgonya valójában hasonlít egy tisztességes tepsis krumplira, azzal a különbséggel, hogy a kifőtt darabokat előbb nyújtófával vagy klopfolóval kivasaljuk, kilapítjuk, és csak utána pakoljuk a tepsibe. Az így előkészített krumpli utána tetszés szerint ízesíthető: ebbe a változatba kakukkfű kerül, a tetejét pedig reszelt sajt koronázza meg.

Hozzávalók 4 személyre

👉 8 közepes krumpli
👉 5 dkg reszelt sajt
👉 2 szál kakukkfű
👉 2 evőkanál olívaolaj
👉 1 teáskanál durva szemű tengeri só
👉 frissen őrölt bors

Elkészítés:

A krumplit ne pucold meg, csak mosd meg jó alaposan. Így, héjában főzd majdnem teljesen puhára nagyjából fél óra alatt. A megfőtt krumplikat nyújtófa segítségével lapítsd ki, majd helyezd egy tepsibe. Szórd meg sóval, frissen őrölt borssal, locsold meg olívaolajjal, és tegyél rá frissen letépkedett kakukkfűleveleket. Szórd meg gazdagon reszelt sajttal, és 200 fokos sütőben fél óra alatt süsd készre.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések