A sütés nélkül készülő csokis keksztekercs gazdag, kókuszkrémes tölteléket rejt, a tetejére pedig olvasztott csoki kerül.
Ennek a sütés nélkül készülő csokis keksztekercsnek rum és kávé adja meg a karakteres ízét, belül pedig lágy, kókuszos krém található. A töltelék most a hagyományos, vajas módszer helyett mascarponéval készül, így még krémesebb lesz. A megadott mennyiségből két rudat állíthatsz össze.
Hozzávalók 2 darabhoz
A tésztához:
👉 20 dkg darált keksz
👉 15 dkg porcukor
👉 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
👉 1 dl rum
👉 1 dl feketekávé
👉 1 dl tej
👉 kókuszreszelék a csavaráshoz
A töltelékhez:
👉 50 dkg mascarpone
👉 20 dkg porcukor
👉 15 dkg kókuszreszelék
A tetejére:
👉 10 dkg étcsoki
Elkészítés:
A darált kekszet egy tálban keverd el a porcukorral és a kakaóporral. Add hozzá a rumot, a kávét és a tejet. Gyúrd sima masszává. Ha túl lágy lenne, tegyél még bele egy kevés kekszet, ha túl kemény, tejjel hígítsd.
A töltelékhez a mascarponét keverd ki a porcukorral és a kókuszreszelékkel. Az étcsokit olvaszd fel.
A kakaós tésztát szedd két egyenlő részre. Egy sütőpapírt szórj meg kókuszreszelékkel, és nyújtsd ki rajta az egyik rész tésztát. Kend meg a kókuszos krém felével, és a papír segítségével tekerd fel. Ugyanezt ismételd meg a másik rész tésztával is. Oszd el rajtuk az olvasztott csokit, és tedd hűtőbe néhány órára. Hidegen szépen szeletelhető.
0 Megjegyzések