A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Felelőtlen gondozók: két kisbaba halt meg a bölcsődében


Nem figyeltek oda, tragédia lett a vége


Míg Magyarországon nem igazán fekszik a szülőknek, hogy bölcsibe vigyék a kisgyereküket, addig ez Amerikában teljesen természetes. Mivel a tengerentúli országban az anyák nem maradhatnak otthon évekig a babájukkal, megőrző intézetekbe adják gyermekeiket, ameddig ők dolgoznak – írta meg a Ripost. 

Amerikában igen nagy divatnak örvendenek az otthoni gyermekmegőrzők. Egy ilyen, otthon működő bölcsődében történt nemrégiben a rettenetes tragédia.

A 41 éves Nina Fathizadeh édesanyjával, a 64 éves Shahin Gheblehshenasszal üzemelteti az otthoni bölcsijét Californiában. Egy igen tágas családi házban vigyáznak a kicsikre, ahol nagy udvar áll rendelkezésre a mozgáshoz, valamint egy úszómedence is helyet kapott.

Az alkalmazottjuk aznap beteget jelentett, ezért nem voltak elegen a gyerekek felügyeletére. Miközben Fathizadeh a konyhában teát és uzsonnát készített a kicsiknek, addig Gheblehshenas a nappaliban végezte teendőit. Ezalatt több gyerek is felügyelet nélkül maradt a kertben, ahol a medence is állt. A medence meg volt töltve vízzel, és nem volt lefedve.

Mikor Fathizadeh öt perccel később visszatért a kertbe, látta, hogy az egyik kétéves gyerek eszméletlen. Azonnal megkezdte az újraélesztést, és közben hívta a mentősöket. Amikor a testvére kirohant, észrevette, hogy két baba lebeg a medencében. Az egyik kislány 16, a másik 18 hónapos volt. Azonnal kihúzták őket a vízből, ennek ellenére a babák a kórházban meghaltak.

A rendőrség most letartóztatta a bölcsi két tulajdonosát, és gondatlanságból elkövetett emberölés miatt nyomozást indítottak. A két hölgy súlyos börtönbüntetésre számíthat – tudta meg a Mirror.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések