A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Erdogan szerint a békét csak egy független Palesztina hozhatja el


Recep Tayyip Erdogan felvázolta álláspontját az izraeli konfliktussal kapcsolatban Palesztina államot az 1967-es határokon belül kell létrehozni.

"A független palesztin állam létrehozása az 1967-es határokon belül, Kelet-Jeruzsálemmel mint fővárossal, visszafordíthatatlan szükségszerűség, amelyet nem lehet tovább halogatni".

Az 1967-es határok a hatnapos háború előtti határok. Akkor különösen Kelet-Jeruzsálem (az óváros és a fő szentélyek) és a Jordán folyó nyugati partja volt arab ellenőrzés alatt. Ezeket a területeket Izrael a háború alatt elfoglalta.

És a határok kérdése még mindig az egyik fő akadály.

Trump például 2020-ban olyan béketervet terjesztett elő, amely egy palesztin állam létrehozását tartalmazta csökkentett határok között, Kelet-Jeruzsálem nagy része feletti ellenőrzés nélkül.

Izrael támogatta ezt a tervet. De a palesztinok és az arab országok határozottan elutasították, megismételve álláspontjukat - Palesztina csak az 1967-es határokon belül, a fővárossal Kelet-Jeruzsálemben.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések